Doamnelor, domnișoarelor și domnilor,
Proiectul LUP nu este pentru membri fondatori și liderii vremelnici, ci se adresează celor care nu se simt reprezentați de clasa politică de după 1990, dar mai ales de acea parte a acesteia care a pervertit conceptul de politică și calitatea de politician.
Proiectul LUP se adresează cetățenilor onești care domină societatea românească, inclusiv celor care se afirmă serios, responsabil și pe alte meleaguri ale mapamondului, pentru a-i scoate la luptă pe profesioniștii patrioți, corecți și cinstiți, neșantajabili, capabili să schimbe cursul dubios și nesigur al țării, să stopeze politicile publice antinaționale și inumane din ultima vreme.
Trăim vremuri grele, accentuate de incompetența și indiferența guvernanților. Sunt vremuri complexe, pe timpul cărora decizia trebuie luată în România de oameni cu caracter, de patrioți adevărați, în respect față de contribuabili, în respect față de cei care au făcut permanent sacrificii și s-au ales numai cu promisiuni.
Proiectul LUP trebuie să se bazeze pe parteneriatul dintre cei care s-au săturat de minciuni, cei care ies din zona de confort și-și pun la bătaie priceperea, determinarea, timpul și chiar banii, pe de o parte și cei care pot beneficia de realizările Proiectului, pe de altă parte. Iar pentru asta trebuie să ne cunoaștem, să lucrăm împreună, să ne sprijinim reciproc, să ne armonizăm atitudinea și comportamentul și să căpătăm încredere unii în ceilalți, având ca punct de plecare numitorul comun, pe care noi le-am sintetizat în Carta valorilor.
Toate acestea într-un climat civilizat, echilibrat, de respect și colaborare.
Parteneriatul, încrederea și respectul, dar nu numai, trebuie să se manifeste deopotrivă în vorbă și faptă, în atitudinea față de munca la care se înhamă unii, în nerăbdarea pe care o manifestă alții, dar mai ales în rezultatele pe care le așteptăm împreună. Să discutăm și să acționăm împreună. Să ne respectăm reciproc.
Să renunțăm deci la etichetări și jigniri, la exprimări „în doi peri”, la clișee ieftine, la învinuiri nefondate, la atacuri la persoane.
Asta poate fi cheia unui dialog constructiv, rațional și pragmatic. Iar dialogul civilizat poate fi calea spre o construcție politică solidă, cu adevărat reprezentativă pentru cetățenii onești.
Edmond MILEA
Comentarii
Trimiteți un comentariu